Fizetési haladékot ad a mikrovállalkozásoknak az NMRVA

A Nógrád Megyei Regionális Vállalkozásfejlesztési Alapítvány (NMRVA) a koronavírus járvány mikrovállalkozásokat érintő hatásának enyhítése érdekében valamennyi, a Mikrohitel Programban fennálló tartozással rendelkező ügyfele számára 2020. december 31-ig fizetési haladékot biztosít március 18-tól.

Az NMRVA elkötelezett a mikrovállalkozások támogatása iránt. Ennek részét képezi fizetőképességük fenntartásának elősegítése a kormány koronavírus-járvány nemzetgazdaságot és az állampolgárokat érintő hatásának enyhítése érdekében kihirdetett rendeleteivel konform módon. A fizetési haladék időtartamában a kölcsönszerződés szerint esedékes tőke- és kamatfizetési kötelezettségek – a törlesztőrészlet megfizetésének hiányában – nem válnak esedékessé.

Amennyiben a hitelfelvelő a fizetési haladék időtartama alatt mégis teljesít törlesztést, úgy azt az eredeti, kölcsönszerződés szerinti rendelkezéseknek megfelelően számolják el. A fizetési haladék időtartamát követően a tartozás a kölcsönt felvevő döntése alapján a kölcsönszerződés eredeti futamidején belül, az eredetinél magasabb törlesztőrészletekkel, vagy pedig a szerződésben szereplővel azonos összegű törlesztőrészletek fizetésével, a kölcsönszerződés futamidejének szükséges mértékű meghosszabbításával is törleszthető. A fizetési haladék kezdetekor már fennálló lejárt tartozásokat a fizetési haladék időtartamának lejártát követő 30 napon belül kell megfizetni.

 

 

 

nmrva_logo_2.png

Kapcsolatfelvétel

Varga Béla Csaba
ügyvezető igazgató
vargabela@nmrva.hu

Dudás Tímea
mikrohitel menedzser
20/290-3970
dudastimea@nmrva.hu

Kocsis Ágnes
mikrohitel menedzser
20/3313-226
kocsisagnes@nmrva.hu