Tájékoztatás a fizetési moratóriumról


Tisztelt Ügyfelünk!

Tájékoztatjuk, hogy Magyarország Kormánya a  hitelmoratóriumot 2022. június 30-ig meghosszabbította. A  hitelmoratóriumban részt vehetnek azok a  vállalkozások, amelyek tevékenységéből származó nettó árbevétele a kérelem benyújtását megelőző 18 hónapban legalább 25%-kal csökkent, valamint a vállalkozás 2020. március 18. és a  kérelem benyújtásának napja közötti időszakban nem kötött kedvezményes gazdaságélénkítő hitel, illetve kölcsön felvételére vonatkozó új szerződést. A hitelmoratórium igénybevételének feltételei úgy módosultak, hogy amennyiben vállalkozása jelenleg (2021. szeptember hónapban) él a hitelmoratóriummal, 2021. október 1-je és október 31-e között nyilatkoznia kell, hogy továbbra is (2021. november 1-jétől) élni kíván vele. 

A nyilatkozat letölthető itt: Nyilatkozat_moratorium3.doc

Nyitok tanulási központ

A Szövetség az Életen Át Tartó Tanulásért (SZETT) nevű szervezet foglalkoztatási, szociális és felnőttképzés területén tevékenykedő magyarországi nonprofit, civil szervezetek szövetsége. Jelenlegi formában 2006-ban kezdte meg működését, bár a tagszervezetek együttműködése több mint 20 éves múltra tekint vissza.


A szervezet hazai viszonylatban az innovatív felnőttképzés úttörője. A NYITOK program keretén belül az ország 52 helyszínén tanulási alapinfrastruktúrát építettek ki, ahol a 16-64 év közti felnőttek ingyenesen vehetnek részt rövid, 20 órás képzéseinken. A programok során hangsúlyossá válik a nyitott, befogadó szemlélet, az egyéni tanulási szükségletekre válaszoló differenciált megoldások alkalmazása, az azonnal használható, versenyképes tudás biztosítása, a tanulók motiválása és tanulási készségeik fejlesztése.


A küldetés a mindennapi boldoguláshoz szükséges alapkompetenciák fejlesztése. Cél továbbá szakmai dialógus és együttműködés, úgynevezett tanulási partnerség létrehozása országhatárokon belüli és azokon kívüli oktatási, foglalkoztatási szervezetekkel, valamint szociális partnerekkel, annak elősegítése érdekében, hogy az alapkészségek és kompetenciák, az életen át tartó tanulás lehetőségei mindenki számára ingyenesen elérhetőek legyenek.


nyitok1.PNG


nyitok.png

Kapcsolatfelvétel

Varga Béla Csaba
ügyvezető igazgató
32/520-301
vargabela@nmrva.hu

Dudás Tímea
mikrohitel menedzser
32/520-300
20/290-3970
dudastimea@nmrva.hu

Kocsis Ágnes
mikrohitel menedzser
20/3313-226
kocsisagnes@nmrva.hu