Inkubátorház

A vállalkozói inkubátorház az induló kisvállalkozások kezdeti támogatásának és piaci körülmények közé történő kibocsátásának eredetileg Angliából és az USA-ból származó és hazánkban is elterjedtté vált módszer. Az inkubátorház olyan vállalkozásfejlesztési gyakorlat, amelynek alkalmazásánál gazdasági és társadalmi prioritások is szerepet játszanak és egy lépcsőfokot jelentenek a vállalkozások kezdő lépései és kifejlett működése között.

Az inkubátorház lényege

  • Védi, óvja, ápolja az induló kisvállalkozásokat úgy, hogy mesterségesen kedvezőbb környezetet teremt számukra a piaci viszonyoknál.
  • Infrastruktúrát, helyet, szolgáltatásokat, esetenként pénzügyi segítséget biztosít a vállalkozásoknak.
  • Segít túlélni a kritikus kezdeti időszakot, áthidalni a kis induló tőkével, a kockázatfelmérés hiányával, elégtelen piaci ismeretekkel, hiányos vállalkozásvezetési ismeretekkel kapcsolatos problémákat.

Az inkubátorház szolgáltatásai

  • Szakmai tartalmú szolgáltatások: általános és szaktanácsadás nyújtása meghatározott területeken (adó, pénzügyi, jogi, marketing) szaktanácsadók bevonásával és segítségével
  • Kedvezményes, a piaci árnál 10-30 %-al alacsonyabb helyiségbérleti díj

 

A Nógrád Megyei Regionális Vállalkozásfejlesztési Alapítvány stratégiai céljainak megfelelően 1998-ban szolgáltató jellegű inkubátorház kialakításáról döntött. A szolgáltatói inkubátorház 1999 nyarán kezdte meg működését. Célja: a piaci viszonyoknál kedvezőbb bérleti konstrukciókkal és szolgáltatásokkal a vállalkozásokat a működésük kezdeti szakaszában támogatni. Jelenleg az inkubátorházban 20 vállalkozás működik.

 

 

 

További információ:

3100 Salgótarján, Mártírok út 1.

Tel: 32/520-302

E-mail: info@nmrva.hu

 

 

 

 

Kapcsolatfelvétel

Varga Béla Csaba
ügyvezető igazgató
vargabela@nmrva.hu

Dudás Tímea
mikrohitel menedzser
20/290-3970
dudastimea@nmrva.hu

Kocsis Ágnes
mikrohitel menedzser
20/3313-226
kocsisagnes@nmrva.hu