Vállalati képzések és fejlesztések valósulhatnak meg Nógrád megyében

A Szövetség az Életen Át Tartó Tanulásért nevű szervezet NYITOK hálózat a munkaerőpiaci kompetenciák fejlesztéséért című kiemelt projektjének sajtótájékoztatóját nemrégiben tartotta Balassagyarmaton.

 

A rendezvény célja az volt, hogy a településen és a térségben működő vállalatok, vállalkozások számára elérhető egyedülálló, ingyenes képzési lehetőségeket és a kifejezetten számukra kialakított vállalati kultúra és munkahelyi együttműködés képzést bemutassák. Megnyitották a Bremas Hungary Kft. munkavállalóinak szervezett képzést is.

 

A rendezvényt Varga Béla, a Nógrád Megyei Regionális Vállalkozásfejlesztési Alapítvány ügyvezető igazgatója nyitotta meg, amely partnere a NYITOK-hálózatnak. Felszólalásában elmondta, alapítványuknak a célja, hogy segítse a megyében működő vállalkozásokat, melynek része az is, hogy a hálózattal együtt az ingyenes képzési lehetőségeket is eljuttassák a cégvezetésekhez. Ezek a képzések egyre népszerűbbek, több helyszínen is zajlanak, és a vírushelyzet beálltával online formában is tovább tudták vinni őket.

 

A sajtótájékoztatón köszöntőt mondott Chikán Tamás, a Bremas Hungary Kft. igazgatója. Beszédében kiemelte, személyes értékrendje szerint egy gyárnak az értékét nem a beruházott javak összege teszi ki, hanem az ott dolgozó emberek tudása. Ha ennek fejlesztésére van mód, akkor nagyot tudnak előrelépni a siker útján. Ebben nyújt nagy segítséget a NYITOK-hálózat induló képzése.

Papp Viktor, a NYITOK-program projektvezetője röviden ismertette tevékenységüket. Elmondta, hogy az országos, kiemelt programban mára már elmondható, hogy napi szinten indulnak az újabb képzések. A vállalkozások szempontjából kiemelt jelentőséggel bír, akár a sikerük kulcsa lehet, hogy a munkavállalók számára tudnak-e folyamatos továbbképzési lehetőségeket biztosítani.

A NYITOK-hálózat a kis- és középvállalatok (kkv) kiválósági programja segítségével a mikro- és kkv-k mindennapi problémáira kínál hatékony megoldást. A rugalmas és innovatív képzési struktúra a munkavállalók és a munkáltatók igényeihez egyaránt alkalmazkodik. A NYITOK Mobil Oktatási Rendszernek köszönhetően lehetőség nyílik közvetlenül a vállalkozások telephelyén megtartani a mindenki számára ingyenes kompetenciafejlesztő programokat. Idegennyelvi programok, informatikai tanulási programok és iparági programok is, mint például vállalati kultúra és munkahelyi együttműködés szerepelnek a kínálatukban.

Az ingyenes képzések az Innovációs és Technológiai Minisztérium és az Európai Unió támogatásával valósulnak meg. Nem kell külön pályázni, az erre fordított humánerőforrás-kapacitás a vállalkozás számára értékes tevékenységre fordítható, a képzésre szánt összeg pedig a vállalkozásra vagy más fejlesztésre költhető el.

 

Forrás: 

 

https://www.nool.hu/kozelet/helyi-kozelet/vallalati-kepzesek-es-fejlesztesek-valosulhatnak-meg-balassagyarmaton-3346178/?fbclid=IwAR3N4Fz54vMkMnCCyM5AOJ7a-q3CfIrQ5Frub8ePbetNH-h2Euhbwdg60_Q

Kapcsolatfelvétel

Varga Béla Csaba
ügyvezető igazgató
vargabela@nmrva.hu

Dudás Tímea
mikrohitel menedzser
20/290-3970
dudastimea@nmrva.hu

Kocsis Ágnes
mikrohitel menedzser
20/3313-226
kocsisagnes@nmrva.hu