Hírek

Kompetenciamérés

A Nógrád Megyei Regionális Vállalkozásfejlesztési Alapítvány konzorciumi partnerként vesz részt a „Fiatalok vállalkozóvá válásának támogatása az Észak-magyarországi régióban” című projektben.
A program célja a Magyarország területén új egyéni vagy mikro vállalkozás indítását tervező, munkaviszonnyal és tanulói jogviszonnyal nem rendelkező, vállalkozói szemléletű fiatalok felkészítése saját vállalkozásuk indítására. Ennek érdekében a program segítséget nyújt üzleti tervük kialakításához ismeret és készségfejlesztéssel, valamint pénzügyi támogatással a jóváhagyott üzleti terv alapján indított vállalkozás induló költségeihez.

A leendő vállalkozók segítséget kapnak üzleti tervük összeállításához, illetve az indítási időszakban tanácsadás és mentorálás keretében kiemelt segítséget kapnak a jogszerű működéshez, az adótudatos vállalkozói magatartás kialakításához.
Az elfogadott üzleti tervvel rendelkező, az első komponensben nyújtott képzési programokat eredményesen elvégző, vállalkozásukat megalapító fiatalok legfeljebb 3 millió Ft összegű, vissza nem térítendő támogatásban részesülnek induló költségeik támogatása céljából, 10% önrész mellett.

A program egyik mérföldköve a fiatalok kompetenciamérése. A 24 Nógrád megyei jelentkező „dolgozatának megírására” 2016. június 29-én került sor Salgótarjánban, az alapítvány székházában. A kompetenciamérés előtt Fekete Zsolt, Salgótarján polgármester kívánt sok sikert a vállalkozói léthez a jelenlévőknek, és megköszönte a Magyar Vállalkozásfejlesztési Alapítványnak, hogy ezt a fontos, a fiataloknak kiváló lehetőséget biztosító programot elhozták Nógrád megyébe, illetve Salgótarjánba.

 

Konferencia az uniós forrásokról

Az NMRVA ügyvezető igazgatója, Varga Béla június 17-én előadást tartott a Miben más az új fejlesztési ciklus? elnevezésű konferencián. A fővárosi LARUS Rendezvényközpontban megtartott rendezvényen az uniós források hatékonyabb felhasználásairól juthattak információkhoz az érdeklődők. Varga Béla az NMRVA által biztosított finanszírozási lehetőségekről beszélt.

A konferencia ismertetője

d3e4c94768a8b3a55dd47cadd658a1d1.png

Nógrádi gimnazisták Kaliforniában

Nógrád Megye Önkormányzata (Barna János Alelnök úr) és az NMRVA sajtótájékoztatót

tart a megyei gimnazisták bekapcsolódási lehetőségeiről a Kalifornia Egyetem kutatási programjába.

Időpont: március 6., péntek, 10 óra
Helyszín: Salgótarján, Bolyai Gimnázium
Előadó: Prof. Dr. Boros G. László, egyetemi tanár (Kalifornia Egyetem Los Angeles, Biotechnology), 

kutató főmunkatárs (Los Angeles Orvosbiológiai Kutató Intézet), 

a Magyar Tudományos Akadémia tagja.

 

Két évtizede a vállalkozások szolgálatában

Az NMRVA fennállásának 20. évfordulója alkalmából jubileumi rendezvényt szervezett a napokban. A gazdasági konferencián - amelynek a szécsényi Forgách-kastély adott otthont - Glattfelder Béla államtitkár is tartott előadást.

Videóösszeállításunk ide kattintva tekinthető meg.

c6db7cae57bff2305d854082b414552f.JPG26b085a62885b4cee7501495eb632238.jpg

Elindult a KKVHÁZ Megyék Versenye 2014

A verseny idén is hangsúlyozza a játékos tudásmegosztás, közösségépítés és a kapcsolatszervezés fontosságát. A szervezők célja, a KKV szektor számtalan irányból érkező támogatásának az összehangolása.

További részletek.

 

Europe Direct kérdőív

Kérjük kedves Ügyfeleinket, hogy pár percet szánjanak az alábbi kérdőív kitöltésére!

Köszönjük! 
http://ec.europa.eu/eusurvey/runner/EDICfeedback2014?surveylanguage=HU

Európai Uniós hírek
Upsz, az Ön által megadott hírcsatorna címe érvénytelennek tűnik!

Kapcsolatfelvétel

Varga Béla Csaba
ügyvezető igazgató
vargabela@nmrva.hu

Dudás Tímea
mikrohitel menedzser
20/290-3970
dudastimea@nmrva.hu

Kocsis Ágnes
mikrohitel menedzser
20/3313-226
kocsisagnes@nmrva.hu