2013_mjus_eurpa_nap_072.jpg            Kp_inkubtor.jpg

     

 

 EUROPE DIRECT TÁJÉKOZTATÓ KÖZPONT - NÓGRÁD MEGYE

   Europe_Direct_Ngrd_logo.jpg

 

 Kérdése van Európáról? Nekünk válaszunk!

 Lépjen kapcsolatba a EUROPE DIRECT szolgáltatással

 Tárcsázza az EU bármely pontjáról ingyenesen hívható 00800 6 7 8 9 10 11 számot.

 Látogasson el az EUROPE DIRECT hálózat legközelebbi információs központjához, ahol  tanácsadással és gazdag forrásanyaggal állunk rendelkezésére:

 Salgótarján, Mártírok út 1.

 Keresse fel honlapunkat: europedirect.hu, küldjön e-mail-t, vagy lépjen on-line kapcsolatba munkatársunkkal!

Új szolgáltatás: ingyenes jogsegélyszolgálat. Keressük együtt, az Eurojus jogászainak segítségével a megoldást!

 

Mi a EUROPE DIRECT?

 

A EUROPE DIRECT olyan információs szolgáltatás, minden állampolgár és cég számára, amely megválaszolja az Ön kérdéseit az EU-val kapcsolatban.


Az Európai Bizottság által létrehozott és a képviselet által koordinált európai információs hálózatok óriási segítséget nyújtanak abban, hogy emberközelbe kerüljön az Európai Unió. Az állampolgárok, üzleti vállalkozások, hallgatók, oktatók és kutatók országszerte bizalommal fordulhatnak a megyei Europe Direct irodák, Európai Dokumentációs Központok és Euro Info Központok munkatársaihoz. Emellett rendelkezésükre áll a neves szakértőkből álló Team Europe, amelynek tagjai szívesen vállalnak előadást uniós témakörben. Csak egy telefon, email vagy fax a képviseletre, és már küldjük is a hozzáértő előadót! Nagy hangsúlyt fektetünk az országos, regionális és a helyi médiával való kapcsolatok ápolására, hiszen a lakosság túlnyomó része ezekből a forrásokból tájékozódik az Európai Unióról. Célunk az, hogy eszközeinkkel hozzájáruljunk az európai közösségi tér megteremtéséhez, és létrehozzuk a megfelelő kereteket a hazai párbeszédhez.

 

Mit nyújt a EUROPE DIRECT?

 

  • általános tájékoztatást nyújt az EU-val kapcsolatban minden hivatalos nyelven,
  • válaszol az európai uniós szakpolitikákra vonatkozó kérdésekre,
  • gyakorlati információval szolgál számos területen (pl. hogyan szerezzünk tartózkodási, engedélyt, hogyan ismertessük el végzettségünket, hogyan tegyünk panaszt a biztonságot veszélyeztető termékekkel kapcsolatban stb.)
  • megadja az illetékes szervezetek elérhetőségeit, amennyiben kapcsolatba kell lépnie velük,
  • tanácsot ad az európai polgári jogok gyakorlása terén felmerülő problémákkal kapcsolatban.

 

Bővebb információ:


3100 Salgótarján, Mártírok út 1.
Tel: 32/520-300, Fax: 32/520-304
E-mail: info@nmrva.hu
nograd@europedirect.hu

 

Kérjük, töltsék ki kérdőívünket!

 

Az Európai Bizottság 10 prioritása. 

 Hasznos linkek:

 

                                   

 

                                                                            logo_efk.gif

    

Europe-Direct.jpg

  

 

EU_logo_ED_hosszu.PNG

 


 Film az EDIC-ről.

    

consultation_banner_HU.jpg

 

 

August 3.
Egy évvel az Egyesült Királyságban tartott népszavazást követően az EU-ban az emberek egyre növekvő többsége tekint derűlátóan az Európai Unió jövőjére.
July 27.
A menekültek EU-n belüli áthelyezése kapcsán különböző vélemények és híresztelések láttak napvilágot az utóbbi napokban. Az alábbi összefoglalóban választ adunk a legfontosabb kérdésekre.
July 26.
A Bizottság ma elfogadta a migránsok EU-n belüli áthelyezéséről és a menekültek EU-n kívülről történő áttelepítéséről szóló tizennegyedik jelentését. Ezzel párhuzamosan megtette a Csehország, Lengyelország és Magyarország ellen indított kötelezettségszegé...
July 20.
Magyarországon különböző – sajnálatos módon részben kormánykörökhöz tartozó – csatornákon keresztül az a híresztelés kering, hogy az Európai Bizottság, állítólagosan mások által kitalált terveket végrehajtva, évente egymillió menekültet kíván Európába tel...
July 19.
Négy hónappal azután, hogy a Bizottság előterjesztette az Európa jövőjéről szóló fehér könyvet, új erőre kap az Európa jövőjéről szóló vita, amely eddig potenciálisan több mint 30 millió polgárt szólított meg. 
July 14.
Az Európai Bizottság megállapította, hogy a megújuló energiaforrásból származó villamos energia termelésére vonatkozó új magyar támogatási program összhangban áll az uniós állami támogatási szabályokkal.
July 7.
Az Európai Bizottság pályázati felhívást tett közzé az „Altiero Spinelli-díj” elnyerésére.
July 6.
Az Európai Unió és Japán ma elvi megállapodásra jutott az EU–Japán gazdasági partnerségi megállapodás fő elemeit illetően.
June 29.
Az Európai Bizottság ma új cselekvési tervet fogadott el az egyre nagyobb veszélyt jelentő antimikrobiális rezisztencia (AMR) leküzdésére, amely évi 25 000 halálesetet és 1,5 milliárd eurós gazdasági veszteséget okoz az EU-ban.
June 28.
Az Európai Bizottság ma vitaanyagot tett közzé az Európai Unió pénzügyeinek jövőjéről. 
powered by SiteSet