2013_mjus_eurpa_nap_072.jpg            Kp_inkubtor.jpg

     

 

 EUROPE DIRECT TÁJÉKOZTATÓ KÖZPONT - NÓGRÁD MEGYE

   Europe_Direct_Ngrd_logo.jpg

 

 Kérdése van Európáról? Nekünk válaszunk!

 Lépjen kapcsolatba a EUROPE DIRECT szolgáltatással

 Tárcsázza az EU bármely pontjáról ingyenesen hívható 00800 6 7 8 9 10 11 számot.

 Látogasson el az EUROPE DIRECT hálózat legközelebbi információs központjához, ahol  tanácsadással és gazdag forrásanyaggal állunk rendelkezésére:

 Salgótarján, Mártírok út 1.

 Keresse fel honlapunkat: europedirect.hu, küldjön e-mail-t, vagy lépjen on-line kapcsolatba munkatársunkkal!

Új szolgáltatás: ingyenes jogsegélyszolgálat. Keressük együtt, az Eurojus jogászainak segítségével a megoldást!

 

Mi a EUROPE DIRECT?

 

A EUROPE DIRECT olyan információs szolgáltatás, minden állampolgár és cég számára, amely megválaszolja az Ön kérdéseit az EU-val kapcsolatban.


Az Európai Bizottság által létrehozott és a képviselet által koordinált európai információs hálózatok óriási segítséget nyújtanak abban, hogy emberközelbe kerüljön az Európai Unió. Az állampolgárok, üzleti vállalkozások, hallgatók, oktatók és kutatók országszerte bizalommal fordulhatnak a megyei Europe Direct irodák, Európai Dokumentációs Központok és Euro Info Központok munkatársaihoz. Emellett rendelkezésükre áll a neves szakértőkből álló Team Europe, amelynek tagjai szívesen vállalnak előadást uniós témakörben. Csak egy telefon, email vagy fax a képviseletre, és már küldjük is a hozzáértő előadót! Nagy hangsúlyt fektetünk az országos, regionális és a helyi médiával való kapcsolatok ápolására, hiszen a lakosság túlnyomó része ezekből a forrásokból tájékozódik az Európai Unióról. Célunk az, hogy eszközeinkkel hozzájáruljunk az európai közösségi tér megteremtéséhez, és létrehozzuk a megfelelő kereteket a hazai párbeszédhez.

 

Mit nyújt a EUROPE DIRECT?

 

  • általános tájékoztatást nyújt az EU-val kapcsolatban minden hivatalos nyelven,
  • válaszol az európai uniós szakpolitikákra vonatkozó kérdésekre,
  • gyakorlati információval szolgál számos területen (pl. hogyan szerezzünk tartózkodási, engedélyt, hogyan ismertessük el végzettségünket, hogyan tegyünk panaszt a biztonságot veszélyeztető termékekkel kapcsolatban stb.)
  • megadja az illetékes szervezetek elérhetőségeit, amennyiben kapcsolatba kell lépnie velük,
  • tanácsot ad az európai polgári jogok gyakorlása terén felmerülő problémákkal kapcsolatban.

 

Bővebb információ:


3100 Salgótarján, Mártírok út 1.
Tel: 32/520-300, Fax: 32/520-304
E-mail: info@nmrva.hu
nograd@europedirect.hu

 

Kérjük, töltsék ki kérdőívünket!

 

Az Európai Bizottság 10 prioritása. 

 Hasznos linkek:

 

                                   

 

                                                                            logo_efk.gif

    

Europe-Direct.jpg

  

 

EU_logo_ED_hosszu.PNG

 


 Film az EDIC-ről.

    

consultation_banner_HU.jpg

 

 

December 9.
Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke a mai napon tartotta meg az Európai Unió helyzetét értékelő idei beszédét Strasbourgban, az Európai Parlament plenáris ülésén.
March 9.
A tanév kezdetével folytatódik az uniós iskolagyümölcs-, iskolazöldség- és iskolatejprogram az EU tagállamaiban.
March 8.
Az EU közel 200 millió eurós (több mint 60 milliárd forintos) támogatást nyújt a Kohéziós Alapból a kelet-magyarországi autópálya-hálózat Berettyóújfalu és Debrecen közötti szakaszának kivitelezésére.
January 1.
A mai napon újabb négy Galileo-műholdat bocsátottak fel sikeresen az európai Ariane-5 hordozórakétán a Francia Guyanában található európai űrrepülőtérről.
January 1.
Az EU 193 millió eurót (több mint 60 milliárd forintot) biztosít a Kohéziós Alap forrásaiból a Székesfehérvár és Keszthely közötti, összesen 123 km hosszúságú balatoni vasútvonal újjáépítésére és korszerűsítésére.
January 1.
Az Európai Bizottság és az Európai Beruházási Bank (EBB) Csoport teljesítette azon vállalását, hogy az európai beruházási terv (Juncker-terv) keretében 315 milliárd euró értékű beruházást mobilizáljon.
January 1.
A Tokióban megrendezett EU–Japán csúcstalálkozón Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke, Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke és Abe Sinzó japán miniszterelnök a mai napon aláírta az EU–Japán gazdasági partnerségi megállapodást.
December 7.
Az Európai Bizottság közzétette az uniós jog alkalmazásának ellenőrzéséről szóló éves jelentését és az egységes piaci eredménytáblát.
October 7.
Az EU 473,4 millió eurót (kb. 150 milliárd forintot) fordít a Kohéziós Alapból Budapest 3-as metróvonalának teljes felújítására.
June 7.
Az Európai Bizottság nyilvános konzultációt indított a nyári és a téli időszámításról, és az ezekkel kapcsolatos óraátállításról.
powered by SiteSet