Híreink

 

Kompetenciamérés

A Nógrád Megyei Regionális Vállalkozásfejlesztési Alapítvány konzorciumi partnerként vesz részt a „Fiatalok vállalkozóvá válásának támogatása az Észak-magyarországi régióban” című projektben.
A program célja a Magyarország területén új egyéni vagy mikro vállalkozás indítását tervező, munkaviszonnyal és tanulói jogviszonnyal nem rendelkező, vállalkozói szemléletű fiatalok felkészítése saját vállalkozásuk indítására. Ennek érdekében a program segítséget nyújt üzleti tervük kialakításához ismeret és készségfejlesztéssel, valamint pénzügyi támogatással a jóváhagyott üzleti terv alapján indított vállalkozás induló költségeihez.

A leendő vállalkozók segítséget kapnak üzleti tervük összeállításához, illetve az indítási időszakban tanácsadás és mentorálás keretében kiemelt segítséget kapnak a jogszerű működéshez, az adótudatos vállalkozói magatartás kialakításához.
Az elfogadott üzleti tervvel rendelkező, az első komponensben nyújtott képzési programokat eredményesen elvégző, vállalkozásukat megalapító fiatalok legfeljebb 3 millió Ft összegű, vissza nem térítendő támogatásban részesülnek induló költségeik támogatása céljából, 10% önrész mellett.

A program egyik mérföldköve a fiatalok kompetenciamérése. A 24 Nógrád megyei jelentkező „dolgozatának megírására” 2016. június 29-én került sor Salgótarjánban, az alapítvány székházában. A kompetenciamérés előtt Fekete Zsolt, Salgótarján polgármester kívánt sok sikert a vállalkozói léthez a jelenlévőknek, és megköszönte a Magyar Vállalkozásfejlesztési Alapítványnak, hogy ezt a fontos, a fiataloknak kiváló lehetőséget biztosító programot elhozták Nógrád megyébe, illetve Salgótarjánba.

 

 

Fedezd fel EUrópát!

Kutass! Filmezz! Utazz!

Nyerj látogatást az egész osztálynak Budapestre, az Európai Unió Házába!

Az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete, az Európai Parlament Magyarországi Tájékoztatási Irodája, a Miniszterelnökség és a magyarországi Europe Direct tájékoztató irodák által indított „Fedezd fel EUrópát! című program keretében országosan összesen 38 osztály látogathat el Budapestre, az Európai Unió Házába.

A program célja, hogy a középiskolás korosztály minél szélesebb körű európai uniós ismeretekhez jusson, ezért a programelemek is mind arra épülnek, hogy európai uniós tudást adjanak át a középiskolásoknak. A programban való részvétel az iskola részéről anyagi hozzájárulást nem igényel.

Mit kell tenned?

Látogassatok el lakóhelyeteken vagy annak környékén egy vagy több, európai uniós fejlesztéssel megvalósult

középületbe, helyszínre (oktatási, kulturális, szociális, egészségügyi intézmény, múzeum, könyvtár stb.), és

a látogatást örökítsétek meg videófelvételen. A maximum 2 perces videót töltsétek fel a netre, és a linket

küldjétek el a megyei Europe Direct irodának a jelentkezési lappal együtt.

Jelentkezési határidő: 2015. november 13.

Fődíj: A legjobb videót készítő osztály részt vehet a strasbourgi Európai Ifjúsági Rendezvényen (European Youth Event, EYE)

Plakát

Pályázati űrlap

 

Fotó- és rajzpályázat

A kiírás:
Fot_s_rajz_plyzat_publicits_hossz.docx 

EYD_fotopalyazat_palyazati_felhivas.pdf

EYD_Rajzpalyazat_felhivs.pdf

EYD_RAJZPALYAZAT_segedanyag_ABC.PDF

 

Felhívás EU-s témájú versenyre!

A magyarországi Europe Direct Információs Hálózat, a Katona József Könyvtár, az Informatikai és Könyvtári Szövetség, az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete és az Európai Parlament Tájékoztatási Irodája

 „4 FOR EUROPE”

címmel európai uniós témájú versenyt szervez középiskolás diákoknak.

A vetélkedőre olyan négyfős csapatok jelentkezését várjuk, amelyek tagjai középiskolai tanulói jogviszonnyal rendelkeznek. A csapatok mentora az őket felkészítő pedagógus. A csoportok regisztrációját 2015. október 5., 12 óráig fogadjuk a http://europedirect.kjmk.hu (jobb felső sarok) weboldalon, melyen a rendezvénnyel kapcsolatos aktuális információk is olvashatók.

Minden iskolából tetszőleges számú csapat nevezhet.

A vetélkedő menete:

Online forduló (1. forduló)

Az első forduló az Európai Unióval, különösképpen annak intézményeivel kapcsolatos feladatokból áll, melyeket a verseny weboldalán oldhatnak meg a csapatok.

Az első forduló kezdete: 2015. október 05. 12.00 óra

A feladatok megoldási határideje: 2015. október 15. 24.00 óra

Regionális döntők (2. forduló)

Az első forduló összesített eredménye alapján minden régióból a 10 legjobb csapat kap meghívást a regionális döntőkbe. A regionális döntőkbe - főszabályként - egy iskolából legfeljebb csak két csapat juthat be. A regionális döntők várhatóan 2015. november 2. és november 14. között kerülnek megrendezésre az adott régióban található valamelyik megyeszékhelyen. A pontos helyszínek a játék honlapján lesznek olvashatók.

Országos döntő (3. forduló)

Az országos döntőbe az előző fordulók nyertesei, és az összesített eredmények alapján a három legjobb második helyezett csapat kap meghívást.

Tervezett időpont: 2015. december első fele. Helyszín: Katona József Könyvtár, Kecskemét, Piaristák tere 8.

A vetélkedő első helyezett csapata a 2015/2016-os tanév tavaszi félévében egy strasbourgi tanulmányúton vehet részt az Európai Parlament EUROSCOLA programjának keretein belül. A verseny 2-4. helyezett csapatai pedig Európa 2016-os kulturális fővárosába látogathatnak el többnapos tanulmányút keretében.

Részletek a verseny honlapján.

A verseny részletes szabályai és további információk a verseny honlapján találhatók. Kérdéseivel bizalommal fordulhat a Europe Direct Bács-Kiskun Megyei Európai Információs Pont munkatársához is (tel.: 76-500-560, e-mail: eip@kjmk.hu).

Szeretettel várjuk minden lelkes diák jelentkezését!

 

Konferencia az uniós forrásokról

Az NMRVA ügyvezető igazgatója, Varga Béla június 17-én előadást tartott a Miben más az új fejlesztési ciklus? elnevezésű konferencián. A fővárosi LARUS Rendezvényközpontban megtartott rendezvényen az uniós források hatékonyabb felhasználásairól juthattak információkhoz az érdeklődők. Varga Béla az NMRVA által biztosított finanszírozási lehetőségekről beszélt.

A konferencia ismertetője

 

ESÉLYTEREMTŐ EURÓPA NAP 

Tisztelettel meghívjuk Önöket az immár hagyományos az Európai Béke és a „ESÉLYEGYENLŐSÉGI VILÁGNAP” alkalmából rendezett ESÉLYTEREMTŐ EURÓPA NAPRA Salgótarján Fő terére.
Időpont: 2015. május 02., 10.00-16.00 óra

Meghívó

Szórólap 

 

log.png

 

Áprilisban folytatódik az EUROSCOLA-játék!

Folytatódik az Európai Parlament Tájékoztatási Irodájának középiskolai vetélkedője, az online EUROSCOLA-játék. A tavaszi versenyidőszak 2015. április 13-tól 24-ig tart. A játékon a magyarországi középiskolák által nevezett csapatok mérik össze tudásukat Európáról és az Európai Unióról. A legjobban teljesítő négy csapat részt vehet az Európai Parlament strasbourgi szimulációs játékán, ahol a 27 másik tagállamból érkező társaikkal együtt egy napra EP-képviselővé válhatnak. A csapatok kiutazását az Európai Parlament támogatja.

További részletek itt.
A játék honlapja.

 


Nógrádi gimnazisták Kaliforniában
Nógrád Megye Önkormányzata (Barna János Alelnök úr) és az NMRVA sajtótájékoztatót
tart a megyei gimnazisták bekapcsolódási lehetőségeiről a Kalifornia Egyetem kutatási programjába.
Időpont: március 6., péntek, 10 óra
Helyszín: Salgótarján, Bolyai Gimnázium
Előadó: Prof. Dr. Boros G. László, egyetemi tanár (Kalifornia Egyetem Los Angeles, Biotechnology), 
kutató főmunkatárs (Los Angeles Orvosbiológiai Kutató Intézet), 
a Magyar Tudományos Akadémia tagja.

 

Két évtizede a vállalkozások szolgálatában

Az NMRVA fennállásának 20. évfordulója alkalmából jubileumi rendezvényt szervezett a napokban. A gazdasági konferencián - amelynek a szécsényi Forgách-kastély adott otthont - Glattfelder Béla államtitkár is tartott előadást.

Videóösszeállításunk ide kattintva tekinthető meg.

 

NMH_cikk.JPGIMG_6088_2.jpg

 

 

Elindult a KKVHÁZ Megyék Versenye 2014

A verseny idén is hangsúlyozza a játékos tudásmegosztás, közösségépítés és a kapcsolatszervezés fontosságát. A szervezők célja, a KKV szektor számtalan irányból érkező támogatásának az összehangolása.

További részletek.

 

Europe Direct kérdőív

Kérjük kedves Ügyfeleinket, hogy pár percet szánjanak az alábbi kérdőív kitöltésére!

Köszönjük! 
http://ec.europa.eu/eusurvey/runner/EDICfeedback2014?surveylanguage=HU

 

Verseny középiskolásoknak

A magyarországi Europe Direct Információs Hálózat, az Informatikai és Könyvtári Szövetség, az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete és az Európai Parlament Tájékoztatási Irodája
„4 FOR EUROPE”
címmel európai uniós témájú versenyt szervez középiskolás diákoknak.

Részletek.
 
Középiskolások versenyezhetnek
Az Euroscola-játék őszi fordulója 2014. november 10. és 21. között kerül megrendezésre. 
További részletek itt.
 
 

 

 

 

Európai Uniós hírek
January 26.
Az Erasmus az Európai Unió egyik legsikeresebb programja. A létrejötte óta eltelt 30 év alatt lehetőséget biztosított a résztvevők, elsősorban a fiatalok számára, hogy bizonyos időt külföldön eltöltve új tapasztalatokra tegyenek szert és szélesítsék látók...
January 25.
Az Európai Bizottság beszámolt az új Európai Határ- és Partvédelmi Ügynökség teljes körű működése felé tett előhaladásról és a még elvégzendő feladatokról. Emellett bemutatta elképzeléseit arról, hogyan lehetne jobban kezelni a migrációt a Földközi-tenger...
January 24.
Az Európai Bizottság ma tette közzé harmadik jelentését az uniós polgárságról, amelyben bemutatja, milyen intézkedéseket tesz annak érdekében, hogy az uniós polgárok más tagállamokban is teljes mértékben élni tudjanak a jogaikkal a munkavégzés, utazás, ta...
January 21.
Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnökének nyilatkozata az észak-olaszországi tragikus baleset után
January 18.
Az Európai Beruházási Alap és az UniCredit garanciamegállapodást írtak alá, melynek révén nyolc országban, köztük Magyarországon könnyebben juthatnak finanszírozáshoz az innovatív kis- és középvállalkozások (kkv-k) és a közepes piaci tőkeértékű vállalatok...
January 10.
Az Európai Bizottság ma javaslatokat tett az európai adatgazdaságban rejlő potenciál kibontakoztatására, valamint magas fokú adatvédelemre az elektronikus hírközlés terén.
January 3.
Az idén a dán Aarhus és a ciprusi Páfosz viseli az Európa Kulturális Fővárosa címet.
December 22.
Budapesti, szolnoki és pilisvörösvári diákok végeztek a dobogón a „Four for Europe” elnevezésű, az Európai Unióról szóló országos középiskolai verseny kecskeméti döntőjén.
December 15.
December 15-étől ingyenes navigációs szolgáltatások lesznek elérhetők a közigazgatási szervek, vállalkozások és a lakosság számára.
December 7.
Az Európai Bizottság javaslatai hosszú távú és fenntartható megoldást kínálnak a rászoruló energiafogyasztók helyzetének javítására. Az általános árszabályozás költséges intézkedés, amit nem csak a rászorulók élveznek.
powered by SiteSet