Híreink

 

Pásztón is elindulhat a nulla százalékos hitel!

A pásztói székhelyű mikrovállalkozások számára kínál nulla százalékos kedvezményes mikrohitelt a város önkormányzata a Nógrád Megyei Regionális Vállalkozásfejlesztési Alapítvánnyal (NMRVA) indított közös projektjében. Az erről szóló együttműködési megállapodást Dömsödi Gábor polgármester és Varga Béla, az alapítvány ügyvezetője a napokban írta alá a Mátra nyugati kapujának is nevezett városban.

További részletek

 

 

Indulhat a nulla százalékos mikrohitel!

Helyi székhelyű mikrovállalkozások számára kínál nulla százalékos kedvezményes mikrohitelt Balassagyarmat önkormányzata – akár a kezdő cégek számára is – abban a közös projektben, amelyet a Nógrád Megyei Regionális Vállalkozásfejlesztési Alapítvánnyal (NMRVA) bonyolítnak le. Az erről szóló együttműködési megállapodást Medvácz Lajos polgármester és Varga Béla, az alapítvány ügyvezetője a napokban írta alá a nyugat-nógrádi városban.

További részletek az nhc24 oldalán:

http://nhc24.hu/2017/05/indulhat-a-nulla-szazalekos-mikrohitel/

mikro2.jpg

 

Kompetenciamérés

A Nógrád Megyei Regionális Vállalkozásfejlesztési Alapítvány konzorciumi partnerként vesz részt a „Fiatalok vállalkozóvá válásának támogatása az Észak-magyarországi régióban” című projektben.
A program célja a Magyarország területén új egyéni vagy mikro vállalkozás indítását tervező, munkaviszonnyal és tanulói jogviszonnyal nem rendelkező, vállalkozói szemléletű fiatalok felkészítése saját vállalkozásuk indítására. Ennek érdekében a program segítséget nyújt üzleti tervük kialakításához ismeret és készségfejlesztéssel, valamint pénzügyi támogatással a jóváhagyott üzleti terv alapján indított vállalkozás induló költségeihez.

A leendő vállalkozók segítséget kapnak üzleti tervük összeállításához, illetve az indítási időszakban tanácsadás és mentorálás keretében kiemelt segítséget kapnak a jogszerű működéshez, az adótudatos vállalkozói magatartás kialakításához.
Az elfogadott üzleti tervvel rendelkező, az első komponensben nyújtott képzési programokat eredményesen elvégző, vállalkozásukat megalapító fiatalok legfeljebb 3 millió Ft összegű, vissza nem térítendő támogatásban részesülnek induló költségeik támogatása céljából, 10% önrész mellett.

A program egyik mérföldköve a fiatalok kompetenciamérése. A 24 Nógrád megyei jelentkező „dolgozatának megírására” 2016. június 29-én került sor Salgótarjánban, az alapítvány székházában. A kompetenciamérés előtt Fekete Zsolt, Salgótarján polgármester kívánt sok sikert a vállalkozói léthez a jelenlévőknek, és megköszönte a Magyar Vállalkozásfejlesztési Alapítványnak, hogy ezt a fontos, a fiataloknak kiváló lehetőséget biztosító programot elhozták Nógrád megyébe, illetve Salgótarjánba.

 

Konferencia az uniós forrásokról

Az NMRVA ügyvezető igazgatója, Varga Béla június 17-én előadást tartott a Miben más az új fejlesztési ciklus? elnevezésű konferencián. A fővárosi LARUS Rendezvényközpontban megtartott rendezvényen az uniós források hatékonyabb felhasználásairól juthattak információkhoz az érdeklődők. Varga Béla az NMRVA által biztosított finanszírozási lehetőségekről beszélt.

A konferencia ismertetője

 

 

 

log.png

 

Nógrádi gimnazisták Kaliforniában

Nógrád Megye Önkormányzata (Barna János Alelnök úr) és az NMRVA sajtótájékoztatót
tart a megyei gimnazisták bekapcsolódási lehetőségeiről a Kalifornia Egyetem kutatási programjába.
Időpont: március 6., péntek, 10 óra
Helyszín: Salgótarján, Bolyai Gimnázium
Előadó: Prof. Dr. Boros G. László, egyetemi tanár (Kalifornia Egyetem Los Angeles, Biotechnology), 
kutató főmunkatárs (Los Angeles Orvosbiológiai Kutató Intézet), 
a Magyar Tudományos Akadémia tagja.

 

Két évtizede a vállalkozások szolgálatában

Az NMRVA fennállásának 20. évfordulója alkalmából jubileumi rendezvényt szervezett a napokban. A gazdasági konferencián - amelynek a szécsényi Forgách-kastély adott otthont - Glattfelder Béla államtitkár is tartott előadást.

Videóösszeállításunk ide kattintva tekinthető meg.

 

NMH_cikk.JPGIMG_6088_2.jpg

 

 

Elindult a KKVHÁZ Megyék Versenye 2014

A verseny idén is hangsúlyozza a játékos tudásmegosztás, közösségépítés és a kapcsolatszervezés fontosságát. A szervezők célja, a KKV szektor számtalan irányból érkező támogatásának az összehangolása.

További részletek.

 

Europe Direct kérdőív

Kérjük kedves Ügyfeleinket, hogy pár percet szánjanak az alábbi kérdőív kitöltésére!

Köszönjük! 
http://ec.europa.eu/eusurvey/runner/EDICfeedback2014?surveylanguage=HU

 

 
 
 
 

 

 

 

Európai Uniós hírek
June 13.
Az EU ma ünnepli az Erasmus külföldi csereprogram 30 éves fennállását, melyben eddig 9 millióan vettek részt.
June 13.
Az Európai Tanács jövő heti ülését megelőzően a Bizottság négy eredményjelentést terjesztett elő az európai migrációs stratégia keretében, az áramlások stabilizálása és a külső határok igazgatásának javítása céljából hozott intézkedésekről.
June 7.
Az Európai Bizottság ma nyilvános vitát indított a 27-tagú EU védelmének jövőbeli irányáról és előterjesztette az Európai Védelmi Alap létrehozására irányuló konkrét javaslatokat.
June 2.
Miguel Arias Cañete, éghajlat- és energiapolitikáért felelős uniós biztos a következő nyilatkozattal reagált az USA bejelentésére, hogy felmondja a Párizsi Megállapodást.
May 29.
Az Európai Környezetvédelmi Ügynökség (EEA) és az Európai Bizottság közzétette éves jelentését a fürdővizek minőségéről.
May 22.
Az Európai Bizottság ma terjesztette elő idei országspecifikus ajánlásait, amelyekben a következő 12–18 hónapra vonatkozóan gazdaságpolitikai iránymutatást nyújt az egyes tagállamoknak.
May 18.
A polgárokkal való konzultációt az Európai Bizottság is fontosnak tartja.
May 16.
Az Európai Bizottság ma elfogadta az uniós szükséghelyzeti áthelyezési és áttelepítési mechanizmusról szóló tizenkettedik eredményjelentését, mely a 2017. április 12. óta végrehajtott intézkedéseket értékeli és ajánlásokat tartalmaz elsősorban azon tagáll...
May 11.
Az Európai Bizottság ma közzétette tavaszi gazdasági előrejelzését. Az európai gazdaság immár ötödik éve élénkül, és a fellendülés mostanra valamennyi uniós tagállamban érzékelhetővé vált.
May 10.
Mandátumának félidejéhez érkezve a Bizottság ma közzétette digitális egységes piaci stratégiájának félidős értékelését.
powered by SiteSet